Home arrow Články arrow MR 2006
Vojenskyklub.cz | Pátek, 26 duben 2024
KPHVJT
KPHVJ Mordové rokle, z.s.
založený dne 27.11.1999 v restauraci „U vrtule“ ve Zbožíčku u Nymburka.
Třebestovice, Kerská 160, PSČ 289 12
MR 2006
Napsal Administrator   
Pondělí, 13 březen 2006

 

 Informace pro účastníky bojové historické ukázky

 „KRYM 1944“

 Vážení přátelé vojenské historie,  

      bojová historická  ukázka Krym 1944 je součástí klubové akce „MORDOVÁ ROKLE 2006“(dále jen MR), kterou každoročně, již sedm let pořádá KPHVJ Třebestovice, jako přátelské a komorní setkání klubů vojenské historie, vojenských vozidel a jejich příznivců. MR se mohou zúčastnit všichni ti, kteří mají zájem o vojenství, bezpečnostní či záchranné sbory a jednotky, jejich historii, techniku, výstroj, výzbroj a dokáží  se naprosto oprostit od politických, náboženských  i rasových problémů, přitom však dokáží respektovat určitá pravidla. Náš klub není sponzorován  AČR, PČR, politickou stranou nebo jiným mecenášem.

Vše je vázáno na dobrovolnost a ochotu našich členů. MR není a nikdy nebude žádnou velkou akcí podobné BAHNŮM.

 

Bojové historické  ukázky Krym 1944 se může zúčastnit každý, kdo vlastní kompletní polní uniformu vojáka či důstojníka, zbraň, případně techniku odpovídající danému období II. světové války.

Jmenovitě jde o armády :

 

1) Rudá armáda – všechny druhy vojska, bude vytvořen i partyzánský oddíl

 

2) Rumunská královská armáda

 

3) Armáda Slovenského štátu

 

4) Wehrmacht

 

Dbejte prosím, pokud je to ve vašich silách, na ústrojovou kázeň. Drobné prohřešky v ústroji a výzbroji jsou tolerovány.

Ti z vás, kteří jste majiteli zbraní podléhajících registraci dle zákona o zbraních střelivu, nezapomeňte prosím na ZP (zbrojní průkaz) a PZ (průkaz zbraně) Vzhledem k tomu, že ukázka proběhne v prostorách řádně schválené cvičné střelnice bude provedena během registrace jednotlivých účastníků kontrola ZP, PZ a zbraně. Kontrolu bude provádět správce střelnice nebo jím pověřená osoba. Každý účastník je povinen se seznámit s provozním řádem střelnice a bezpodmínečně jej dodržovat. To platí i pro majitele zbraní typu KNAL nebo zbraní určených pro divadelní a filmová představení.

 

! UPOZORNĚNÍ !

! NA STŘELNICI JE POVOLENO POUŽÍVAT POUZE CVIČNOU MUNICI !

 

V závislosti na počtu účastníků budeme přidělovat na pušku ráže 7,62x54 R MOSIN,  cca 20 - 30 ks nábojů, na kulomet  stejné ráže cca 200 – 300 ks nábojů. Je dohodnuto s firmou ZBROJOVKA PRAGA s.r.o. zapůjčení omezeného počtu zbraní a prodej munice dle nabídky firmy. V prodeji náboje 8x57 MAUSER.

Každý účastník ukázky obdrží po zaplacení registračního poplatku (50,-Kč/osobu) stravenku platnou pro den 17.6.2006 ( polévka, guláš, pivo, káva, balená voda). Pro účastníky ukázky je zajištěno parkování vozů  v prostoru MR. Vjezd do prostoru MR je pro techniku, která bude použita v ukázce a osobní vozy účastníků ukázky zdarma. Ubytování  ve vlastních stanech a spacácích.Nezapomeňte na ešusy a jiné potřeby k přežití. Při nepřízni počasí je dost místa v bunkru.

Registrace účastníků ukázky je v prostorách bunkru (informační centrum) pátek 16.6.2006

 (18:00 – 21:00 hod.),a v sobotu 17.6.2006 (8:30 – 11:00 hod.)

Další podrobnosti se dozvíte během registrace.

 

Svou účast v bojové ukázce prosím potvrïte nejpozději 14.6.2006 do 17:00 hod. na e-mail Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny , nebo volejte infolinku klubu +420607280818. Nahlaste prosím počet účastníků, v jakých uniformách budou bojovat, jakou technikou se zúčastníte, popřípadě jaké zbraně budete používat. Pokud možno omezte počet osobních vozů.

 

 

S přátelským pozdravem

 

 

                                                              Miloň KAFKA

                                                                               VÝKONNÝ PŘEDSEDA

                                                             KPHVJ Třebestovice

 
Poslední novinky

© 2024 Vojenskyklub.cz
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.