Home arrow Články arrow Pravidelné testace HV 2020
Vojenskyklub.cz | Sobota, 27 duben 2024
KPHVJT
KPHVJ Mordové rokle, z.s.
založený dne 27.11.1999 v restauraci „U vrtule“ ve Zbožíčku u Nymburka.
Třebestovice, Kerská 160, PSČ 289 12
Pravidelné testace HV 2020
Napsal Honza Vojáček   
Sobota, 04 duben 2020

S ohledem na současnou situaci s pandemií koronaviru která zasahuje v současné chvíli i do naší nejbližší akce a tou je přetestace HV zde uvádíme několik informací.

V první řadě to bude vyjádření prezidenta FKHV ČR a dále instrukce naší testační komise KTK 11-20 jak postupovat při pravidelných prohlídkách a prodloužení platnosti PHV.

 

VYJÁDŘENÍ PREZIDENTA FKHV ČR:

Vážení kolegové,

současná situace se dotýká všech odvětví našich životů, omezuje naši každodenní činnost. Omezeny jsou nejen naše zásadní existenční činnosti, ale i činnosti v rámci našich koníčků a aktivit volnočasových.

Přichází čas dvouleté periody testování a jsou kladeny otázky jak se k situaci postavit. Proces testování je postaven na individuálním přístupu. Máme tedy předpoklad kontinuitu testování nenarušit, pokud budeme používat zdravý rozum.

Je nutné dodržovat vydaná nařízení platná pro celou společnost, chovat se zodpovědně a ohleduplně. Lze předpokládat že zaběhnuté postupy které se u jednotlivých komisařů liší bude třeba upravit, tak aby rizika byla minimalizována, určitě nepřichází v úvahu tzv. hromadné testování. Určitou úlevou může být možnost, kterou IS nabízí, předpokládané testování si předpřipravit, postup k prodlužování KTK již mají. Posunutí termínu prodloužení testování není možný, jedná se o termíny definované zákonem, není v gesci a možnostech FKHV toto změnit. Je třeba situaci přijmout, kolegové majitelé historických vozidel jistě pochopí případné časové posuny, které mají objektivní příčinu a nebudou komisařům a FKHV spílat, že nemohou na vyjížďku, jak měli naplánováno.

Na jaro byly naplánovány akce, srazy, soutěže. Pořadatelé je ruší, a není známa negativní reakce, naopak kolegové mají obrovskou podporu v členech klubů a účastnících těchto akcí. Lidé si cení vynaloženého úsilí. Doufejme, že stejná podpora a pochopení bude věnována i všem komisařům, díky jejichž práci se na silnice zase vrátíme.

Všechny aktuální informaci nalezne průběžně na stránkách www.fkhv.cz.

Kafka Václav
prezident FKHV ČR

 

VYJÁDŘENÍ A INSTRUKCE KTK 11-20 K PRAVIDELNÉMU PŘETESTOVÁNÍ HV


Vážení členové KPHVJ MORDOVÉ ROKLE z.s.,

věnujte prosím pozornost vyjádření p. prezidenta FKHV Václava KAFKY k aktuální situaci, která se plně dotýká i nás veteránistů, kteří se v rámci svého koníčku a aktivit volnočasových věnují armádním i jiným historickým vozidlům.

V současné době před námi stojí proces prodloužení testování našich HV, který je stanoven zákonem a není v gesci a možnostech FKHV ČR toto změnit a je jen na nás kontinuitu testování nenarušit.

Tak jak uvádí p. prezident, je třeba používat zdravý rozum a chovat se odpovědně, v souladu s Usnesením vlády České republiky ze dne 15.3.2020 č. 215.

Klubová testační komise našeho klubu je plně všem k dispozici, budou upraveny individuální přístupy k jednotlivým HV, jednotlivým členům tak, abychom zajistili pro všechny provedení prodloužení testací na další dva roky.

Každý jistě pochopí, že tak jak jsme v minulosti prodloužení testování prováděli a tak jak jsme si je naplánovali na naší schůzi na konec měsíce dubna nebude možné provádět.

Z toho důvodu využijeme možností, které poskytuje IS, který umožňuje předpokládané testování si předpřipravit. Tento způsob má naše klubová komise zpracován a jsme plně schopni jej použít.

Proto poté, co si sami ujasníte u kterých Vašich HV budete požadovat přetestování na dobu dvou let, tedy do roku 2022, neprodleně se spojte s členy klubové komise 11-20.

MAŠÍN ALEŠ 607 126 824 nebo na e-mail viz kontakty

SLADKÝ FRANTIŠEK 602 233 540 nebo na e-mail viz kontakty

Budeme se snažit dohovořit a projednat individuální přístup ke každému z Vás tak, abychom prodloužení testací u Vašeho historického vozidla zajistili, aby až nám situace dovolí vrátit se s našimi veterány na silnice jsme byli řádně na tuto situaci připraveni.

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali této zprávě, přeji Vám všem i Vašim rodinám přestát toto nelehké období ve zdraví a budeme se těšit na setkání na Mordových roklích.

Za KTK 11-20

Sladký František

 
Poslední novinky

© 2024 Vojenskyklub.cz
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.